Fotografia este un mijloc de comunicare vizuală cu un impact mare asupra publicului receptor. Fotografia documentară este o modalitate de înțelegere a lumii în care trăim, o reflectare a realităţii, o oglindă, un formator de opinie. Aceasta poate influența, poate trage un semnal de alarmă, poate prezenta un loc. Fotografia documentară este un observator care spune povești, relatează întâmplări, atrage atenția sau manipulează, ajută și sprijină la documentarea societății. Identitatea locală este un fenomen divers și se manifestã ca realități multiple redate și surprinse prin fotografia documentară. Contextul în care fotografia este realizată înseamnă mai mult decât elementele sale vizuale, estetice, înseamnă că publicul cunoaşte contextul şi este interesat de el.

Valențele școlii de vară PhotoDoc constau în:

  • descifrarea fotografiei documentare,
  • descoperirea filmului documentar,
  • încurajarea producţiei culturale,
  • realizarea de film documentar, de fotografie documentară, cu scop educativ, cu scop cultural, antropologic;
  • mobilitate culturală și dezvoltarea de abordări interdisciplinare, a diversității culturale.

Scopul proiectului cultural

Studiu introductiv asupa documentarului și a fotografiei documentare. Familiarizarea și însușirea unor noțiuni de bază cu scopul de a dezvolta sensibilitatea și capacitățile de expresie prin intermediul fotografiei ale participanților.

Școala de vară PhotoDoc este un atelier, un modul inovator de pregătire în domeniul fotografiei documentare din cadrul Academiei Docuart.

PhotoDoc se adresează liceenilor cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani pasionați de fotografie. Pe parcursul atelierului de 6 zile, liceenii vor participa la cursuri teoretice și practice.

Structura cursului: atelierul se va desfășura în perioada 14-19 august, la Târgu Jiu. Fiecare zi de curs va avea 6 ore, cu două pauze și o masă la prânz. La finalul cursului vor fi expuse 30 de fotografii. Finaliștii vor fi selectați după încheierea înscrierilor, pe baza unui interviu scurt.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Înscrieri:

Inscrierile pentru sesiunea curentă s-au încheiat.

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a te anunţa când
lansăm următoarea sesiune a cursului.

Completează adresa ta de email cu care vrei să te abonezi
Pentru orice alte informații ne puteți scrie la adresa academia@docuart.ro